نوشته شده توسط : آیلا مولودی

ساخت فیلم‌های آموزشی کار پیش پا افتاده‌ای نیست. وقتی که تصمیم می‌گیریم یک محتوای آموزشی بسازیم، چندین سوال هست که باید به آنها فکر کنیم.

این ویدیوها چه اندازه‌ای باید داشته باشند؟ چه ابزار ضبطی باید استفاده کنیم؟ بهترین میکروفن چیست؟ مدت زمان هر فیلم باید چقدر باشد؟ اندازه‌ی فایل قابل‌قبول چقدر است؟ باید از صداگذاری استفاده کنیم یا زیرنویس؟ کجا ضبط کنیم؟

ویدیوی آموزشی را می‌توان به روش‌های متعددی ساخت. هیچ راهکار یکتا و مشخصی برای این کار وجود ندارد چون موقعیت‌ها و مخاطبان بسیار متفاوت هستند. اگر می‌خواهید برای مثال ویدیویی برای آموزش نرم افزار بسازید، روش کارتان با کسی که می‌خواهد یک فیلم نمایشی برای یک شرکت کوچک بسازد متفاوت است.

در این جا یک پروسه‌ی کلی برای ساخت فیلم های آموزشی را شرح داده‌ام:

یک موضوع را انتخاب می‌کنم، سپس آن را در محیط ورد (Word) قرار داده و تبدیل به متنی می‌کنم که می‌خواهم بخوانم. در گذشته سعی می‌کردم بدون آمادگی قبلی و به صورت بداهه عمل کنم و از روی متن نوشته شده نخوانم، اما دیدم هر بار باید از نو شروع کنم و چندین بار این کار را انجام دادم که برایم بسیار خسته کننده بود. استفاده از نوشته‌ی ازپیش‌آماده به خودیِ خود خوب است؛ اما تا وقتی که بتوانیم اطلاعات را به‌صورت خیلی طبیعی منتقل کنیم و این حس را القا نکنیم که فقط و فقط متنی را مقابل خود گرفته و از روی آن می‌خوانیم. من ترجیحا کار خود را با یک پاراگراف مفهومی، که در فیلم با یک نمودار نشان می‌دهم، شروع می‌کنم. هر چه بیشتر می‌نویسم، بیشتر می‌فهمم که افراد تمایل به تجسم و دیدن پروسه و روند کار دارند.

یک اتاق کنفرانس ساکت و خلوت پیدا می‌کنم. خوشبختانه در محیط کار من یک اتاق کنفرانس وجود دارد که اغلب اوقات خالی است و کنار آن هیچ دفتر یا اتاق کنفرانس دیگری نیست. کلا هر چیزی در اتاق باشد از کامپیوتر گرفته تا دستگاه تهویه، تیک تاک ساعت و یخچال را خاموش می‌کنم. البته بالاخره یک روز اتاقک آکوستیک مخصوص خودم را راه اندازی می‌کنم؛ ولی تا آن روز، باید ساخت.

میکروفن خود را به لپ‌تاپم وصل می‌کنم. میکروفنی که من استفاده می‌کنم با کابل USB به لپ‌تاپ وصل می‌شود. از هر چیزی استفاده می‌کنید، از میکروفن درونی لپ‌تاپتان استفاده نکنید، چون صدایش مثل رادیو است.

نرم افزار و ابزار ضبط خود را باز می‌کنم. بعد صفحه‌ی ضبط را با اپلیکیشن مربوطه مطابقت می‌دهم. من به شخصه نرم افزار Camtasia Studio را می‌پسندم چون امکان ویرایش و ضبط تمام حرکات را فراهم می‌آورد. (ویدیوی آموزش ضبط و ویرایش ویدیوی آموزشی با کمتاسیا را در اینجا ببینید.) اندازه‌ی 1280×720 برای صفحه‌نمایش مناسب است.

متن خود را کنار صفحه‌نمایش لپ‌تاپ قرار می‌دهم و سپس همان‌طور که موس را در اپلیکیشن مربوطه برای نشان دادن یک کار حرکت داده و کلیک می‌کنم، متن را هم می‌خوانم. این قسمتِ سخت کار است. از کلید مکث و ادامه (pause & resume) که در برنامه‌ی Camtasia Atudio همان F9 است برای بازخوانی و یا در صورت لزوم صاف کردن گلویم استفاده می‌کنم. کار سختی است که همزمان بخواهم هم به متن نگاه کنم و هم به مانیتور، اما اگر مراحل را ساده و خلاصه کنم، می‌توانم بدون مشکل چندانی از عهده‌ی آن بر بیایم.

وقتی که متن را می‌خوانم سعی می‌کنم از قورت دادن آب دهان، زبان زدن به لب‌ها، نفس بلند کشیدن از بینی، لکنت یا لغزش زبان، مِن مِن کردن، حرف زدن به شکلی که مشخص باشد دارم از روی متن می‌خوانم، سرفه، خمیازه، تلفظ اشتباه واژگان انگلیسی و فارسی، تغییر ناگهانی موضوع یا هر چیزی شبیه به اینها اجتناب کنم.

وقتی چندین ضبط را به پایان رساندم، شروع به ویراش آنها می‌کنم. اگر متن، یک مقدمه‌ی مفهومی داشته باشد، نموداری را که درPhotoshop یا هر نرم‌افزار دیگری آماده کرده‌ام، وارد می‌کنم و با آن روند کار، پروسه یا هر مفهوم دیگری را به تصویر می‌کشم. فکر می‌کنم استفاده از نمودار تصویری در ابتدای یک فیلم آموزشی، اثرگذاری خوبی داشته باشد چون باعث تنوع پیش‌نمایش می شود و درک کاربر را از روند کلی کار افزایش می‌دهد.

همان‌طور که ضبط را ویرایش می‌کنم، اغلب نیاز به دستکاری صدا یا تصویر به صورت مجزا دارم. در برنامه‌ی Camtasia Studio، این کار را با انتخاب بخشی از صدا و سپس انتخاب File> Produce Selection As انجام می‌دهم. پس از آن، یک فایل MP3 با حداکثر کیفیت ایجاد می‌کنم. صدای Track 1 را خاموش می‌کنم و سپس فایل MP3 که ایجاد کرده‌ام را به پروژه منتقل می‌کنم و آن را به Audio Track 2 اضافه می‌کنم. آنگاه می‌توانم صدا را مستقل از تصویر حرکت دهم.

فیلم آموزشی را منتشر می‌کنم. اگرچه صدا (audio) را فشرده می‌کنم ولی کیفیت آن را همواره بالا نگه می‌دارم. کیفیت JPEG را حدود 93 درصد نگه داشته، Frame Rate را حدود 15 تنظیم کرده و از فرمت MP4 استفاده می‌کنم. همیشه اندازه‌ی فایل را حدود 15 MB یا کمتر می‌گیرم زیرا برخی کاربران هستند که دغدغه‌ی سرعت و ترافیک اینترنت دارند. اگر مدت زمان فیلم 3 دقیقه یا کمتر باشد، اندازه‌ی فایل به ندرت از 15MB تجاوز می‌کند. (تقریبا دامنه‌ی توجه هیچ‌کس بیشتر از 5 دقیقه نیست.)

این روند کلی کار من بود. در کل، از این روند واقعا راضی و خوشحالم، به‌ویژه آن بخش از کار که می‌توان صدا و تصویر را مستقل از هم دستکاری کرد، و نیز می‌توان برای بالا بردن درک مخاطبین نمودارهایی را در پروژه ادغام کرد.

منبع : سنا دیتا



:: برچسب‌ها: فیلم آموزشی , ساخت فیلم آموزشی , ساخت ویدیوی آموزشی ,
:: بازدید از این مطلب : 47
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : جمعه 30 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آیلا مولودی
در مطلب زیر به هفت تکنیک و یا راز کلیدی برای طراحی حرفه ای سایت اشاره شده است که با رعایت کردن آنها هر وب سایتی می تواند تاثیر مثبت آن بر روی افزایش بازدید کنندگان خود را مشاهده نماید . 
 ما در این مقاله قصد داریم به این پرسش پاسخ دهیم که چرا برخی از وب سایت ها موفق هستند و برخی خیر ؟ این مطلب توسط کارشناسان و متخصصان وبکده نگارش شده است در صورت هر گونه سوال یا نقطه نظری با ما در ارتباط باشید . 


1- لود شدن سریع وب سایت


ممکن است سایت شما از لحاظ گرافیکی طراحی بسیار زیبایی داشته باشد، اما به علت سرعت کم بارگذاری آن فقط تعداد کمی از افراد توانایی دیدن و استفاده کردن از آن را داشته باشند.
طراحی سایت شما می بایست بر اساس وب بهینه سازی شود و حداکثر زمان لود شدن صفحه بیشتر از ده ثانیه طول نکشد در غیر این صورت کاربر خسته شده و صفحه را می بندد و این نتیجه منفی ای برای سئو یا بهینه سازی سایتشما خواهد داشت.


2- هدایت راحت و آسان کاربران به صفحات 


پس از وارد شدن کاربر به سایت، شما باید آن ها را به قسمت های مختلف سایت هدایت کنید. برای این کار، باید نوار مسیریابی واضح و آسانی داشته باشد. سعی کنید که لینک های مهم را در مکان مناسب و در دید کاربر قرار دهید.  
بالای صفحه، جایی است که کاربر به محض ورود ، ابتدا آن را می بیند. می توانید از منوها در قسمت های راست و چپ سایت استفاده کنید در تمامی صفحات، عناوین و اطلاعات سایت را به این منوها و نوار مسیریابی لینک نمائید. شما هروز نمی دانید که کدام یک از اطلاعات موجود در صفحه سایت شما، توجه کاربران را به خود جلب خواهد کرد، پس دسترس پذیری آسانی را برای همه اطلاعات در نظر بگیرید. 


روش های حرفه ای طراحی وب سایت


3- پشتیبانی از تمامی رزولوشن های صفحات نمایش


امروزه کامپیوترهایی با رزولوشن های مختلف وجود دارند. 
اکثر آن ها از 640x480 شروع و حتی به بیشتر از 1024x768 می رسد. وظیفه شما، آن است که سایت خود را برای تمام این رزولوشن ها طراحی کنید. طراحی سایت شما باید به گونه ای باشد که در تمام این صفحات ب�� رزولوشنهای متعدد، به خوبی به نمایش در آید.
بهترین گزینه برای انجام این مورد این است که سایت خود را با واحد درصد طراحی کنید و از پیکسل استفاده ننمائید.


4- در نظر گرفتن تمام مرورگرها


طراحی وب سایت شما باید به گونه ای باشد که در تمامی مرورگرهای موجود و رایج به خوبی به نمایش درآید. سایت خود را در مرورگرهای متفاوت امتحان کنید و به یک یا دو مرورگر اکتفا نکنید.
سعی کنید از کدهای css استفاده  نمائید که تمامی بروزرها را ساپورت نماید، برای این کار می توانید به وب سایتhttp://w3schools.com مراجعه نمائید.


در نظر گرفتن مرور گر ها در طراحی سایت



5- از فونتهای خوانا و روان استفاده نمائید


کاربران تنها با نگاه کردن به فونت استفاده شده در طراحی سایت، متوجه حرفه ای نبودن آن می شوند و آنرا ترک می کنند و این نکته بسیار مهمی می باشد، از فونت هایی که ممکن است در بسیاری از رایانه ها نباشد، استفاده نکنید. 
 اگر فونت مورد استفاده شده در سایت شما، در رایانه کاربر موجود نباشد،رایانه به طور خودکار از فونت پیش فرض استفاده خواهد کرد که بسیار زشت و نامناسب میباشد.
پس سعی کنید در طراحی وب سایت حرفه ای خود از فونت مناسب استفاده کنید. 
معمولا از فونت Tahoma استفاده میشود، چنانچه مایلید از فونت دیگری استفاده نمائید می بایست فونت مورد نظر را درسایت بارگزاری کرده و محل قرارگیری فونت را در کدهای CSS معرفی نمائید، این کارباعث می شود که چنانچه فونت شما در کامپیوتر کاربر وجود نداشت آن را از سایت شما بشناسد و نمایش دهد.


6- تا جای ممکن از تصاویر زیاد خودداری نمائید


همیشه طراحی ساده و سبک ، بهترین و مؤثرترین راه ایجاد سایت می باشد.سایت خود را با تصاویر زیاد شلوغ نکنید، به جای آن می توانید از آیکون های جذاب و زیبا با رنگ بندی متناسب که توجه کاربر را به قسمت خاصی از سایت جلب می کند، استفاده کنید.


7- فراموش نشود که بازدیدکنندگان بیشتر به محتوا اهمیت می دهند، تا گرافیک


وجود فضای خالی/سفید در طراحی سایت استفاده بیش ازحد از تصاویر، فونت های رنگی، عکس های بزرگ و پشت زمینه سبب شلوغ شدن سایت می شود و بازدیدکننده را فراری می دهد؛ همیشه سعی کنید تا سادگی را حفظ کنید و از فضاهای خالی به خوبی استفاده کنید تا هم چشم کاربران خسته نشود، و هم محتوای شما به خوبی از فضای خالی و گرافیک سایت، جدا و متمایز شود تا بتوان آن را مطالعه کرد.

برای مشاوره رایگان در رابطه با طراحی سایت خود ، از طریق تماس با ما به کارشناسان وبکده مراجعه کنید.  هفت تکنیک وب سایت های موفق نکنیک های طراحی سایت منطبق با همه مرورگرها


:: برچسب‌ها: راز داشتن وب سایت خوب , راز وب سایت ها , حصوصیات وب سایت های خوب ,
:: بازدید از این مطلب : 102
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : سه شنبه 27 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آیلا مولودی

چگونه مهارت های برنامه نویسی وب سایت HTML، CSS و JS یک متقاضی کار را آزمایش کنیم؟

چگونه مهارت برنامه نویسی وب سایت را تشخیص دهیم؟ این یک مورد بسیار مهم است، مخصوصا اگر شما برنامه ریزی می کنید که اشخاصی را وارد تیم طراحی و برنامه نویسی وب سایت تان کنید.

TEST FOR GEEK، دارای راهی برای شما است تا مهارت افرادی را که می خواهید در شرکت طراحی سایت و تیم طراحی و برنامه نویسی وب سایت استخدام کنید، تست کنید که چقدر درباره HTML و سئو سایت و بهینه سازی سایت مهارت و تبحر دارند. این مورد یکی از ابزارهای کوچکی است که می تواند زندگی تان را ساده سازد. در این مقاله به چگونگی کارکرد آن نگاهی می اندازیم.

 

TEST FOR GEEK چیست؟

 

 

TESTS FOR GEEK، یک ابزار آنلاین است که برای شرکت هایی طراحی شده است که می خواهند پروسه مصاحبه استخدامی شان را از برنامه نویسان و طراحان وب سایت تکمیل کنند. با وجود تست های قدرتمندی که در دسترس می باشد، این نوع ابزار می تواند برای مدیران استخدام کننده مفید باشد تا ببینند سطح دانش هر شخص مصاحبه شونده برای برنامه نویسی و طراحی سایت به چه میزان است.

ایده این ابزار آنلاین این است که افراد متقاضی شغل طراحی سایت و برنامه نویسی وب سایتی را انتخاب کنید و با آن ها مصاحبه کنید که دانش این شغل را به اندازه کافی دارند.

این تست در هر جایی می تواند اجرا شود، این تست برای شرکت ها (حتی تیم های کوچک) طراحی وب سایت برای استخدام متقاضیان کار بسیار مفید است و در وقت صرفه جویی می کند. به هر کاندید شغل طراحی و برنامه نویسی وب سایت یک لینک تست داده می شود و این ابزار طوری طراحی شده است که مانع تقلب کردن متقاضیان شغل طراحی و برنامه نویسی وب سایت می شود. بلافاصله بعد از تست، کاندیدهای شغلی و مدیر مصاحبه کننده و یا همان مدیر شرکت، یک کپی از نتیجه تست را در اختیار می گیرند.

 

نتیجه تست

مهارت های تست شده و استانداردهای اطلاعاتی که در این ابزار مشاهده می شود، بر اساس سیستم امتیاز دهی و گزارش دهی می باشد. هر تست یک گزارشی را مهیا می کند که از سطح 100 در زمینه های مختلف به متقاضی شغل طراحی و برنامه نویسی وب سایت امتیاز می دهد.

این ابزار بهش ما اجازه می دهد تا در هر سطحی مانند HTML یا JAVASCRIPT مهارت و شایستگی خود را ببینید و مشاهده کنید که کدام بخش ها را به کل مهارت دارید و در کدام بخش ها نیاز به پیشرفت هایی دارید.

 

ویژگی های فوق العاده

  • عدم امکان تقلب کردن متقاضیان. اگر کاربران بخواهند از کپی و پیست کردن استفاده کنند، تست متوقف می شود، عکسی از صفحه وب سایت می گیرد و گزارش می دهد.
  • برچسب های سفید و لوگوهای متداولی در این ابزار وجود دارد تا بتوانید هر تست را با نام و برند شرکت خودتان نشان دهید.
  • مجموعه سوالات. این سوالات به اندازه کافی می تواند صلاحیت شغلی یک شخص را مشخص سازد. از این رو، شما به عنوان یک شخص مصاحبه کننده، نیازی نیست سوالاتی را خودتان بپرسید.
  • یک ابزاری است که در زمان و سرمایه صرفه جویی می کند. این تست در هر زمان و هر مکان به راحتی اجرا می شود. دیگر شرکت های طراحی وب سایت نیاز نیست که از صندلی و اتاق هایی برای این منظور استفاده کنند.
  • داشبورد تست (در تصویر بالا) طوری طراحی شده است که می توانید هر تستی را که از قبل گرفته اید ببینید و در یک نگاه امتیازات را مقایسه کنید.
  • تست ها توسط متخصصین برنامه نویسی وب سایت و کارشناسان IT طراحی شده است، و از آخرین استاندارد ها و تکنولوژی ها به کار رفته است. از این رو، لازم نیست نگران قدیمی شدن تست های خود باشید.

 

این تست را برای خود در زمینه HTML، CSS و JAVAVSCRIPT امتحان کنید که دارای اطلاعات پایه ای از برنامه نویسی وب سایت می باشد.

 

کاربردها

TESTS FOR GEEK دارای کاربردهای مفید برای کسانی است که نیازمند افرادی دارای اطلاعات برنامه نویسی و طراحی وبسایت برای استخدام در شرکت طراحی وب سایت می باشد. این تست به مدیران شرکت طراحی و برنامه نویسی سایت این ایده را می دهد که تنها صحبت کردن یک متقاضی کار، نشان دهنده مهارت های او نیست. گرفتن این چنین تست هایی در پیش از استخدام یک طراح و برنامه نویس وب سایت می تواند به جویندگان کار این امکان را بدهند که صلاحیت شان را در پروسه مصاحبه و استخدام اثبات کنند.

 

برای مدیران استخدام کننده

TEST FOR GEEK، ارزیابی مهارت و صلاحیت متقاضیان شغل را در پروسه استخدامی آسان می سازد.

  • انتخاب نوع تست
  • فرستادن لینک به متقاضی کار (یا انتشار یک لینک در وب سایت تان)
  • این مورد برای متقاضیان کاری که در خارج از مرزها و در دیگر کشورها زندگی می کنند بسیار مناسب است تا باعث کاهش هزینه های رفت و آمد در پروسه استخدام شود.
  • برای تشخیص میزان مهارت های یک متقاضی کار برای شروع بسیار عالی است.

 

برای جویندگان شغل

اگر شما در بازار شغل به دنبال شغل متناسب خود می گردید، TEST FOR GEEK می تواند به شما کمک کند که از رقیبان خود پیشی بگیرید.

  • ساخت یک اکانت شخصی
  • انجام تست هایی در زمینه مهارت های شما
  • اضافه کردن گزارش و امتیاز این تست از صلاحیت های شغلی به رزومه کاری تان

 

تست های موجود این ابزار آنلاین

 

 

بیشتر از 25 تست در ابزار آنلاین TEST FOR GEEK وجود دارد که 10 مورد دیگر به زودی افزوده می شود. این تست ها شامل سوالات و مدت زمان پاسخ دهی محدود و مخصوص به خود می باشد.

در این جا برخی از این تست ها وجود دارد:

  • PHP
  • PHP & MYSQL
  • PHP & JAVASCRIPT
  • PHP & MYSQL & JAVASCRIPT
  • PYTHON
  • PYTHONG & MYSQL
  • DJANGO
  • Python and Django
  • Python and Django and MySQL
  • Python and Django and JavaScript
  • Python and HTML/CSS and JavaScript
  • HTML and CSS and JavaScript
  • HTML and CSS
  • SEO
  • MySQL
  • C#
  • C# and JavaScript
  • ASP.net MVC
  • ASP.net MVC and C#
  • ASP.net MVC and C3 and JavaScript
  • JavaScript
  • Java
  • Java and MySQL
  • iOS and Objective-C

 

 

به زودی این تست ها می آید:

  • jQuery
  • MS SQL Server
  • Oracle
  • PostgreSQL
  • Java for Android
  • Android SDK
  • Ruby
  • Ruby on Rails
  • C
  • C++

 

تست ها می تواند از 15 دقیقه تا 2 ساعت به طول بیانجامند و دارای تعداد سوالات متعددی هستند. خیلی از تست ها دارای 30 سوال با کیفیت و ویژه شغل مورد نظر می باشد تا ارزیابی بهتری داشته باشید.

 

 

قیمت گذاری

 

 

TEST FOT GEEK، بر اساس تعداد تست هایی که نیاز دارید از یک کاربر تک گرفته تا تیم های بزرگ، دارای قیمت های متفاوتی است.

قیمت ها به شرح ذیل است:

  • 3 تست در ازای 95/29$
  • 10 تست در ازای 95/59$
  • 1 ماه تست های بی نهایت
  • 3 ماه برای تست های بی نهایت

این ابزار پرداخت از طریق کارت اعتباری را نیز می پذیرد و دارای سیستم صدور فاکتور آنی در وب سایت شان می باشند.

 

حرف آخر

اگر می خواهید از همان ابتدا بدانید که برای شغل مورد نظر، بهترین متقاضیان و مناسب ترین جویندگان کار را در اختیار دارید و می خواهید سطح مهارت شان را بدانید، این ابزار بسیار برای شما کاربردی است.  وب سایت TEST FOR GEEK را باز دید کرده تا برای شروع اطلاعات بیشتری کسب کنید. شمار راه هایی که این تست می تواند مفید بودن یک فرد را در یک شغل اثبات کند، تقریبا بی نهایت است.

در کلاس های حضوری آموزش طراحی سایت که در حال حاضر در شرکت طراحی سایت اطلس وب در حال برگزاری میباشد شما را کاملا با این زبان های برنامه نویسی آشنا می نماییم تا در نهایت بتوانید بهترین وب سایت ها را طراحی و پیاده سازی نمایید.

برای کسب اطلاعات بیشتر میتوانید از صفحه آموزش طراحی سایت دیدن فرمایید. البته راه های مشاوره نیز همواره برای شما نیز باز میباشد.

منبع : اطلس وب



:: برچسب‌ها: آموزش html ,html چیست؟طراحی سایت, یادگیری طراحی سایت ,
:: بازدید از این مطلب : 84
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : یک شنبه 25 شهريور 1397 | نظرات ()
نوشته شده توسط : آیلا مولودی

آموزش گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی

اولین قدم برای فراهم کردن امکان پرداخت آنلاین در سایت اینه که اقدام یه ثبت درخواست برای ساخت درگاه پرداخت اینترنتی بکنیم. توی این پروسه که به صورت اداری صورت میگیره شما میتونید اقدام به گرفتن درگاه پرداخت بانک ملت، یا هر بانک دیگه که قصد دارید از خدمات درگاه پرداخت اینترنتی که ارائه میده استفاده کنید. با گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی میتونید امکان پرداخت آنلاین در سایت رو برای کاربران و مشتریان خودتون فراهم کنید. حالا این کاربران میتونن در قبال انجام یک خدمت که بهشون ارائه میدین هزینه‌ای واریز کنند یا اینکه محصولی که برای فروش قرار دادید امکان خرید انلاین و بدون نیاز به طی پروسه سنتی برای پرداخت هزینه را خواهد داشت. یا حتی ممکنه از پرداخت آنلاین برای دونیت کردن و حمایت مالی هم استفاده کنید.

در هر صورت برای هر هدفی که قصد داشته باشید از درگاه پرداخت آنلاین استفاده کنید لازمه این کار این هست که از شرکت‌هایی که درگاه پرداخت اینترنتی ارائه میدن استفاده کرده و با عضویت و ثبت درخواست از طریق فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی اقدام به ساخت درگاه پرداخت اینترنتی بانکی در سایت خودتون بکنید. در این آموزش از پایگاه دانش میزبان‌فا هم قصد دارم تا به نحوه گرفتن درگاه پرداخت اینترنتی و پروسه‌ای که باید برای فراهم کردن راه اندازی پرداخت آنلاین طی کنید رو براتون توضیح بدم.

نحوه ساخت درگاه پرداخت اینترنتی

برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین نیازی به رفتن به بانک ندارید و باید درخواست خودتونو برای شرکت‌هایی که مسئول ارائه درگاه پرداخت اینترنتی هستند ارسال کنید. این کار توسط شرکت‌های واسطه که زیر نظر بانک فعالیت دارند انجام میگیره که برای استفاده از خدمات درگاه پرداخت آنلاین، شما باید فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی بانکی که به صورت آنلاین هست پر کنید. بعد از پر کردن این فرم آنلاین درخواست شما توسط شرکت مورد بررسی قرار میگیره و باقی مراحل رو میتونید برای گرفتن درگاه پرداخت بانک طی کنید که در ادامه به توضیح این مراحل می‌پردازم.

به طور کلی ما دو نوع درگاه پرداخت آنلاین داریم. مرسوم‌ترین حالت این هست که به صورت مستقیم این درگاه رو تهیه کنیم که دارای شرایطی هست که از جمله اونها اینه که نماد اعتماد داشته باشید. دومین حالت هم درگاه پرداخت واسط هست که در این نوع درگاه پرداخت یک سری شرکت‌ها به عنوان واسطه عمل می‌کنند و با فراهم کردن بستر پرداخت اینترنتی امکان پرداخت پول را به صورت آنلاین به سایت شما خواهند داد. اما تفاوتی که در درگاه پرداخت مستقیم و واسط وجود داره این هست که در این درگاه نیازی به داشتن نماد اعتماد ندارید. گذشته از این باید مبلغی رو به عنوان کارمزد به شرکت بدین و علاوه بر این هم تسویه حساب در درگاه پرداخت واسط به صورت خودکار نیست.

1. درگاه پرداخت مستقیم

توی این نوع درگاه پرداخت شما با شرکتی که طرف قرارداد با بانک است و امکان ارائه درگاه پرداخت اینترنتی از سوی بانک به این شرکت محول شده در ارتباط هستید. به عنوان مثال در حال حاضر اگر قصد گرفتن درگاه پرداخت بانک ملت رو داشته باشید باید درخواست خودتون رو به شرکت به‌پرداخت ملت ارسال کنید. این نوع درگاه‌ها به درد سایت‌های بزرگ و پر تراکنش میخورد که روزانه مبالغ بالایی رو از مشتری خودشون دریافت می‌کنند. به عنوان مثال فروشگاه اینترنتی مثل دیجی کالا که روزانه بیش از یک میلیارد تومان تراکنش داره باید از این نوع درگاه استفاده بکنه.

برای استفاده از این نوع درگاه نیاز به دریافت نماد الکترونیکی از سایت ای نماد دارید که سایت شما باید دارای نماد اعتماد الکترونیکی باشه. البته گرفتن این نماد اعتماد برای خودش، هفت خان رستم و ماجراهایی داره که باید صبر و حوصله کافی برای گرفتن نماد اعتماد داشته باشید. بنا به تجربه شخصی که در گرفتن نماد اعتماد داشتم و از طرفی تجربیات بلاگرها که از مراحل این روند مطالبی رو منتشر کرده که با یک جستجوی ساده میتونید بهشون برسید، پیشنهاد می‌کنم که، اگه سایت شما به گونه‌ای هست که تعداد تراکنش بالایی در اون انجام نمیگیره سعی کنید سمت استفاده از درگاه پرداخت مستقیم نرید. چرا که گرفتن نماد اعتماد و از طرف دیگه مراحلی که باید طی کنید کمی طولانی هست. اما اگر تعداد تراکنش‌ها و مبالغی که دریافت می‌کنید بالا هست حتما از درگاه پرداخت مستقیم استفاده کنید.

نکته دیگه که وجود داره این هست که در درگاه پرداخت مستقیم وقتی پولی از طریق سایت شما جابجا میشه، نهایتا تا 24 ساعت هزینه واریز شده از سمت مشتری به شماره حسابی که برای گرفتن درگاه پرداخت به شرکت معرفی کردید، واریز میشه که این کاربدون نیاز به درخواست تسویه و کاملا رایگان هم هست که نیازی به کسر کارمزد از پول هم نداره.

مراحل گرفتن درگاه پرداخت مستقیم

برای گرفتن درگاه پرداخت مستقیم از هر بانک لازمه که ابتدا شماره حسابی در بانکی که قصد استفاده از درگاه پرداخت اونو دارید داشته باشید. البته همه درگاه‌ها این مورد رو الزامی نمیدونن. به عنوان مثال اگه بخواین از درگاه سامان کیش استفاده کنید، نیازی به داشتن شماره حساب در بانک سامان ندارید. اما اگر قصد گرفتن درگاه پرداخت از بانک ملت رو داشته باشید حتما باید یک شماره حساب در بانک ملت داشته باشید. پس قبل از هر چیزی از شرایط این کار مطمئن بشید و سپس مراحل زیر رو طی کنید.

  • ابتدا وارد سایت ای‌نماد شده و کارهایی که باید برای گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی انجام بدین رو طی کنید.
  • سپس با رفتن به سایت شرکتی که برای ارائه درگاه پرداخت بانکی با بانک مد نظر شما طرف قرارداد هست اقدام به پر کردن فرم درخواست درگاه پرداخت اینترنتی بکنید.
  • بعد از اینکه درخواست شما بررسی و تایید شد جزییات درگاه پرداخت اینترنتی که شامل شماره ترمینال، نام کاربری ورمز هست برای شما ارسال خواهد شد. یا اینکه از شما خواسته میشه که قرارداد کتبی برای گرفتن درگاه پرداخت رو در دو نسخه چاپ و امضا کنید و در نهایت به آدرس پستی شرکت ارسال کنید.
  • برخی شرکت‌ها اقدام به ارائه فرصت یک ماهه برای ارسال قرارداد می‌کنند که در آن باید اقدام به پر کردن فرم قرارداد و امضای تمام صفحات در دفتر ثبت اسناد رسمی کرده و در نهایت قرارداد را در دو نسخه برای شرکت ارسال کنید. اگر در طی این مدت یک ماهه قرارداد رو ارسال نکنید درگاه به حالت معلق شده در میاد و امکان استفاده از اونو نخواهید داشت.

برای ارسال درخواست درگاه پرداخت اینترنتی هر بانک می‌تونید از لیست زیر استفاده کرده و با شرکتی که طرف قرارداد با این بانک‌هاست در ارتباط باشید.

با طی کردن مراحل بالا و ارائه اطلاعات درگاه حالا وقت اینه که بر اساس مستنداتی که برای هر درگاه پرداخت اینترنتی وجود داره کارهای برنامه نویسی برای استفاده از درگاه رو انجام بدین. البته در این بین اگر از وردپرس استفاده می‌کنید از قبل امکان استفاده از این درگاه‌ها به صورت افزونه تهیه شدن که برخی به صورت رایگان و برخی به صورت تجاری هستند که باید اونها رو خریداری کنید. در مقاله معرفی افزونه‌های درگاه پرداخت ووکامرس به معرفی افزونه‌هایی که میتونید برای استفاده از سیستم پرداخت آنلاین در ووکامرس استفاده کنید پرداختم.

2. درگاه پرداخت واسط

این نوع درگاه‌ها به صورت یک واسطه یا یک شرکت ثالث عمل می‌کنند. روش انجام کار در درگاه پرداخت واسط به این صورته که این شرکت‌ها از چند بانک مختلف به همون روش بالا اقدام به اخذ درگاه پرداخت مستقیم کرده‌اند. حال شما میتونید از درگاه پرداختی که ارائه این شرکت‌ها ارائه میدن استفاده کرده و هزینه‌های خود را دریافت کنید. هزینه‌های واریزی پس از تسویه حساب از سوی بانک به حساب این شرکت‌ها واریز شده و بعد از به حد نصاب رسیدن مبلغ میتونید با ارسال درخواست تسویه مقدار پولی که در حساب کاربری خودتون به صورت موجودی قرار داره رو دریافت کنید.

برای استفاده از درگاه پرداخت واسط نیازی به تهیه نماد اعتماد ندارید. کافیه وارد یکی از این سایت‌ها شده و بعد از ثبت نام در سایت، اسکن کارت ملی و اسکن شناسنامه که برای احراز هویت از شما خواسته میشه ارسال کنید. حالا مدتی صبر کنید که اطلاعات هویتی شما تایید شده و اقدام به ثبت آدرس سایت برای فعال کردن درگاه بگیرید.

با ارسال این درخواست درگاه برای دامنه سایت پس از تایید شدن دامنه یک API در اختیار شما قرار میگیره که از این API میتونید برای استفاده از پرداخت آنلاین در سایت خودتون استفاده کنید. در مرحله بعد هم میتونید با اعلام شماره کارت، شماره حساب، شماره شبا و سایر اطلاعاتی که برای حساب مقصد جهت واریز وجه لازم هست رو ارسال کنید تا هر زمان که موجودی حساب شما در این سایت‌ها به حد نصاب رسید، درخواست وجه کرده و هزینه واریزی که مشتریان به شما پرداخت کردن رو دریافت کنید.


درگاه پرداخت مستقیم یا واسطه؟

استفاده از هر کدوم از این درگاه‌های پرداخت دارای مزایا و معایبی هست که در زیر بنا به تجربه شخصی خودم به معرفی مزایا و معایب استفاده از درگاه پرداخت واسط و مستقیم میپردازم.

درگاه پرداخت مستقیم

  1. استفاده از این درگاه به دلیل نیاز به برخی مجوزها و ارسال قرارداد مدتی زمانبر خواهد بود.
  2. نیاز به گرفتن نماد اعتماد الکترونیک دارید.
  3. هنگام پرداخت پول کارمزدی از مشتری دریافت نخواهد شد. همچنین برای تسویه حساب نیز کارمزدی از شما دریافت نشده و میتونید از درگاه پرداخت اینترنتی رایگان استفاده کنید.
  4. تسویه حساب به صورت خودکار بوده و نهایتا پس از 24 ساعت از پرداخت مشتری، وجه واریزی از سمت شرکت به حساب شما واریز خواهد شد.
  5. تسویه حساب‌ها به صورت پایا هستند و مستقیما به حساب واریز می‌شوند. بنابراین کارمزدی بابت پرداخت مبلغ از شما دریافت نخواهد شد.
  6. به دلیل مستقیم بودن، افزونه و ماژول‌های پرداخت مستقیم به صورت عمومی نبوده و باید از سایت‌های ارائه دهنده، افزونه درگاه پرداخت اینترنتی را برای بانک مورد نظر خریداری کنید. سپس اطلاعات درگاه پرداخت خود را که شامل شماره ترمینال، نام کاربری و رمز میشه رو در تنظیمات افزونه وارد کرده و از آن استفاده کنید.
  7. امکان ساخت درگاه پرداخت تلگرام یا اینستاگرام برای دریافت هزینه از طریق شبکه‌های اجتماعی در این روش فراهم نیست.

درگاه پرداخت واسط

  1. استفاده از این درگاه‌ها در زمان کوتاهی فراهم است. به طوری که به محض شروع کار برای دریافت درگاه پرداخت در کمتر از یک ساعت می‌توانید از آن استفاده کنید.
  2. نیاز به گرفتن نماد اعتماد الکترونیکی ندارید.
  3. درگاه‌های واسط بر اساس تنظیماتی که روی درگاه انتخاب می‌کنید میشه کارمزد را از مشتری دریافت کرد یا اینکه خودتون هنگام تسویه حساب این کارمزد رو پرداخت می‌کنید. این کارمزد پایین بوده و معمولا کمتر از 2 درصد مبلغ پرداخت شده است. در برخی درگاه‌ها شرایطی فراهم شده که اگر مبلغ پرداختی بیش از X تومان بود کارمزدی دریافت نخواهد شد.
  4. پس از واریز وجه توسط مشتری پول به حساب شرکت واسط واریز میشه و برای تسویه حساب باید درخواست خود را از طریق تیکت برای تسویه حساب ارسال کنید.
  5. پس از تسویه حساب اگر به صورت کارت به کارت باشه یا نیاز به پرداخت سریعتر داشته باشید مبلغ 500 تومان کارمزد ازش کم میشه. اما اگر به صورت پایا باشه رایگان خواهد بود.
  6. به دلیل وجود ماژول‌ها و افزونه‌های مختلف برای سیستم‌های مدیریت محتوای آماده همچون وردپرس، نیازی به برنامه نویسی ندارید و میتونید از ابزاری که این درگاه‌ها به صورت افزونه قرار داره استفاده کنید.
  7. امکان ساخت درگاه پرداخت تلگرام یا اینستاگرام برای دریافت هزینه از طریق شبکه‌های اجتماعی در این روش وجود داره. حتی میتونید از قابلیت‌هایی مثل خواندن کد QR برای پرداخت آنلاین یا صفحه پرداخت شخصی با امکان ساخت فرم دلخواه استفاده کنید.
  8. امکان استفاده به صورت مستقیم با پرداخت هزینه یا کارمزد بیشتر فراهم است. یعنی میتونید در صفحه درگاه پرداخت شاپرک، به جای نمایش نام و آدرس شرکت واسط نام، آدرس سایت و لوگو خودتونو نمایش بدین. در این صورت مثل این میمونه که شما از درگاه پرداخت مستقیم استفاده می‌کنید.

درگاه پرداخت‌های واسط مختلفی هم وجود دارند که میتونید ازشون استفاده کنید که در مقاله بعدی به معرفی بهترین درگاه پرداخت‌های واسط می‌پردازم.

امیدوارم که این آموزش هم مورد توجه و پسند شما قرار گرفته باشه و با استفاده از اون تونسته باشید با مراحلی که باید برای گرفتن درگاه پرداخت آنلاین بانکی طی کنید آشنا بشید. در صورتی که در زمینه گرفتن درگاه پرداخت آنلاین بانکی سوال یا مشکلی دارید از بخش دیدگاه‌ها اعلام کنید. همچنین میتونید تجربیات خودتون رو در زمینه گرفتن درگاه پرداخت یا تجربه استفاده از درگاه‌های پرداخت اینترنتی با ما به اشتراک بگذارید.
منبع : میزبان فا


:: برچسب‌ها: آموزش ساخت درگاه اینترنتی , ساخت در گاه پرداخت اینترنتی در ورد پرس ,
:: بازدید از این مطلب : 53
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0
تاریخ انتشار : دو شنبه 5 شهريور 1397 | نظرات ()